Røykestopp…

Røykeslutt bedrift kurs med svartgodt resutat

Røyeslutt kurs til bedrifter-Dr Kimo Røyeslutt kurs til bedrifter

Stavanger Aftenblad -, av Rigmor Lindøe og Knut S. Vindfallet (foto)

Røykeslutt kurs til bedrifter med effektive virkning
og svart godt resultat

Sugen på en røyk? Da er ikke Sandvik Bokforlag i Stavanger

stedet akkurat nå. For her har ledelsen leid inn noen suksessrike eksperter på å venne folk av med den leie uvanen. 10-12 ansatte har meldt seg frivillig.

STAVANGER: – Uansett hvor mye eller lite du røyker: Ubehaget som følger med å la være er stort for alle. Men skadene for kropp og helse øker naturligvis med antall sigaretter du røker, forklarer kurslederen, dr. Kimo.

Han har lang praksis og utdannelse fra blant annet Kina i det å komme avhengigheten til livs. Nå driver han klinikk i Oslo der både bedrifter og enkeltpersoner får effektiv hjelp til å bekjempe røykesuget gjennom et halvt års behandling.

– Etter bare tre dager intensiv behandling, først og fremst med urtemedisiner, stumper alle deltakerne på våre kurs sin siste sigarett. Etter seks måneder er over 90 prosent av dem fortsatt røykfrie, sier Kimo, som har spesialisert seg på å kurere såkalte storrøykere.

 

logo_stavanger-aftenblad

De som tok imot utfordringen og møtte opp første kursdag i Stavanger i går, var helst litt skjelvne. Ingen av dem ville stå fram i avisen, av frykt for å bli tatt på fersken dersom de nå likevel ikke skulle greie å fullføre.
Uansett har de ingen grunn til å frykte represalier hos sin arbeidsgiver.

– Dette er et frivillig tilbud til dem som ønsker å slutte å røyke. Vi ser på dette som en god investering, både for de ansatte og bedriften som uannsett tjener på at folk har god helse, sier direktør og forlagseier Sigurd Sandvik.

Bedriften betaler hele kurset for dem som fullfører. De som hopper av underveis, får derimot bare dekket halvparten av utgiftene.

– Hvilke triks og vidundermidler må til for å få folk på andre tanker enn å røyke?

Behovet for å røyke er dels fysiologisk, dels psykologisk betinget. De to forholdene henger sammen, men når vi skal venne folk av med å røyke, må behandlingen foregå hver for seg.
Første fase er å gjøre kroppen fri for nikotin. Ved hjelp av forskjellige naturmedisiner og avvennings teknikker skal kursdeltakerne gjennom en kur på 16 individuelle behandlinger.

Røykeslutt kurs til bedrifter med svartgodt resultater

– Behandlingen gjør at kroppens behov for nikotin reduseres allerede fra første dag. Abstinensproblemene blir betydelig redusert, man føler seg avslappet og avbalansert og man beholder sitt humør, forsikrer dr. Kimo.

Røykerne i Sandvik Bokforlag må ta sine røykepauser ute i det fri. Her finnes ingen nåde for svorne sigarettslaver, ikke engang et røykerom for dem som i arbeidsdagens løp overmannes av trangen til nikotin.

Så spørs det da om ikke tanken på en kald vinter gjør kursdeltakerne ekstra motivert for dr. Kimo´s avvennings strategier? Men motivasjon er egentlig ikke nødvendig for et vellykket resultat.

– Det eneste som teller er at du ønsker å slutte. Vi hjelper deg med resten, sier avvenningseksperten, Dr. Kimo. Se røykeslutt kurs resultater 3 mnd, senere

 

Our Clients