Røykeslutt

Kurs, terapi, hypnose og personlig veiledning

 

 

 

Elisabeth DalsegAv Elisabeth Dalseg  Onsdag 02.06.04 kl 03:30   Kontakt redaksjonen  Jeg liker saken!
Så mye koster røykeslutt Les, tygg, sug og bruk plaster Kurs, terapi, hypnose og personlig veiledning
Det er mange som har spesialisert seg på å hjelpe nordmenn å stumpe røyken. Her er noen av dem:

De norske røykeslutternes far

... og når du våkner er du en ikke-røyker...Mens den greske legen dr Lindberg gjør sitt beste for å slanke nordmenn, er det en den kinesk utdannete palestineren Dr Kimo som har gått løs på røykesuget vårt. Han har etablert røykeklinikker over hele landet – og tilbyr flere forskjellige røykesluttpakker, både kurs fra 3-6 måneder (14-20-pluss behandlinger), og “gjør-det-selv” pakker der du kan få en konsultasjon med veileder før du begynner. I anledning den nye og utvidete røykeloven finner vi til og med kampanjetilbud på Dr Kimo-kurs.

Hvor: Oslo, Stavanger, Bergen, Drammen, Kongsberg, med fler.
Kontakt: Dr Kimo, telefon: 91166212
Pris: fra 2.900 kroner (eller rundt 45 røykpakker) for et 3-måneders kurs og fra 1.280 kroner (nesten tyve 20-pakninger) for den enkleste “gjør-det-selv” pakken.

… og når du våkner er du en ikke-røyker…

Hypnose

Foretrekker du å la underbevisstheten gjøre jobben er kanskje hypnose noe for deg.
– Røykere som vil slutte trenger kun mellom tre og seks timer med hypnoseterapi for å slutte, sier Remi Marents ved Askerterapeutene. Han kurerer røykesug ved hypnose.

Behandlingen går i trinn. Første gangen er det inntaksintervju med spørsmål og prøvehypnose, for at pasienten skal få øvet seg. Under hypnose spør Marents slutteren om når de ønsker å slutte, og ved valgmuligheter velger de fleste 1-2 uker. Marents legger vekt på de positive aspektene ved røykeslutt, i tillegg til å bygge opp selvtilliten til pasienten heller enn å fokusere på de negative sidene ved tobakk.

– Jeg har ikke opplevd at noen bruker mer enn fem timer, sier Marents. Har de ikke sluttet etter fire timer spør jeg under hypnose om de virkelig vil slutte å røyke – og tilbyr pengene tilbake. Dette får stort sett folk til å få lyst til å slutte å røyke. Noen har behov for forsterkningstimer i etterkant. Jeg avtaler aldri time – men lar kunden få vite om muligheten. Dette alene er ofte nok!

Hvor: Asker
Kontakt: Remi Martens ved Askerterapeutene, telefon: 66 78 25 87
Pris: 450 kroner (eller rundt 7 pakker røyk) per gang.

Alternativ røykesluttterapi

TFT Norge røykeslutt tilbyr 5-timers røykesluttkurs som inkluderer tankefeltterapi (TFT) og innføring i denne metoden slik Det er mange måter å vinke farvel til sneipene på. Mestringssenteret har prisgaranti på sin.at du kan hjelpe deg selv etterpå. Behandlingen går i korthet ut på at man banker lett på kroppens forskjellige energisentre, i en bestemt rekkefølge. Litt som i akupunktur, men uten nåler, med andre ord.

Tankefeltterapi kan blant annet også få deg til å slappe av, bli en bedre golfspiller, eller hjelpe deg med sosial angst.

Hvor: Behandlingstilbudet finnes over hele landet.
Kontakt: TFT Norway, telefon: 67 90 52 20
Pris: Varierer mellom 3.500 og 5.000 kroner, tilsvarende 53 – 80 røykpakker.

Det er mange måter å vinke farvel til sneipene på. Mestringssenteret har prisgaranti på sin.

Pengene tilbake-garanti

Mestringssenteret utenfor Oslo har prisgaranti på sin røykeslutt-terapi. Selve behandlingen går ut på å finne ut hva røyken symboliserer for røykeren.
– Ofte er røyken tilstede for å tilfredsstille et behov, sier Bent Skaalerud, terapeut og coach ved Mestringssenteret.

Han sammenligner situasjonen med en hund som spiser bein. Beinet er et substitutt for kjøtt. Skulle hunden få valget mellom bein eller biff hadde den valgt biffen. Røyken er et bein for mennesker.
– Jeg jobber med å lage en strategi slik at man får det man heller vil ha. Når det er på plass blir behovet for å røyke mindre – da er det lett å finne motivasjon til å slutte å røyke, sier Skaalerud.

Behandlingen inkluderer en valgfri tre-timers start i gruppe, og personlig oppfølging i 7,5 timer over fem måneder.

– Halveis i programmet tar vi opp en status. Tror personen at han klarer å slutte, og har gjennomført oppgavene sine, anbefaler vi å gå videre. Da sier han eventuelt fra seg pengene tilbake-garantien. Hvis vi tror personen ikke klarer det eller personen ikke tror på det – så får han pengene tilbake der og da.

Hvor: Oslo
Pris:4900 kroner for hele programmet, eller litt mindre enn 4 kartonger med røyk.